Ако се бяхме съобразили с искането на госпожа Нинова да имаме чисто партиен

...
Ако се бяхме съобразили с искането на госпожа Нинова да имаме чисто партиен
Коментари Харесай

Иван Таков: Струва ми се, че г-жа Нинова се готви за трети, противоуставен мандат начело на БСП

Ако се бяхме съобразили с настояването на госпожа Нинова да имаме чисто партиен претендент за кмет и това беше някой като Георги Свиленски, претендентът на ГЕРБ щеше да бъде на балотаж, съобщи водачът на столичните социалисти

Струва ми се, че госпожа Нинова се готви за трети, противоуставен мандат отпред на Българска социалистическа партия. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и групата на МК " Българска социалистическа партия за България " в СОС Иван Таков от ефира на телевизия Bulgaria ON AIR. Той за следващ път беше безапелационен, че няма санкции за никого в Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, тъй като няма решение на Националния съвет. " Който споделя, че е имало постоянно съвещание на Националния съвет в неделя - лъже, съобщи Иван Таков. - Всички, които бяхме там, видяхме, че кворум нямаше. Съответно всички взети решения тогава са нелегитимни. Заявявам го изрично и който твърди противоположното - лъже. Отчетно-изборен цикъл в София сега не би трябвало да има ".

Според него, концепцията на управлението от " Позитано " да хвъри най-голямата организация на Българска социалистическа партия във вътрешнопартиен цикъл в този момент, при все, че по-късно повече от 3 месеца ще има постоянен подобен, значи единствено едно - бойкот на европейските избори. " Ако това е задачата, да излязат и ясно да го кажат, прикани Иван Таков. - Допуснем ли в този момент да бъде извършен отчетно-изборен цикъл, това значи, че Градската организация ще бъде хвърлена във вътрешнопартийни драми и безпорядък за идващите 6 месеца. От " Позитано " към този момент са сформирали  " хвърковата чета ", която да прави събрания по регионите. Това значи, че ще настъпят огромни спорове. Очевидно от  " Позитано " сега се пробват служебно да овладеят Градската организация на Българска социалистическа партия в София, тъй като тя остана единственият бастион на лявото и на свободното изложение на мнение в Партията ".

Иван Таков добави, че не знае с какво Градската организация е толкоз неуместна на управлението от " Позитано ". " В Партията ни следва вътрешнопартиен цикъл. На госпожа Нинова това й е втори и финален мандат. Започвам да се колебая да не би тя да желае трети, противоуставен мандат, разяснява той. - Как по различен метод да си обясня всичките тези неистини по медиите на част от управлението на Българска социалистическа партия в последните 3 седмици? Вместо да се занимават с националните проблеми - видяхме какво се случва в Париж и настояването да бъдат изпратени натовски войски в Украйна – софийските депутати от 3 седмици се занимават със СОС ".

Лидерът на столичните социалисти добави, че ако в Българска социалистическа партия - София са желали да вършат сделки с Борисов, са щели да послушат управлението от " Позитано " и претендент за кмет на Българска социалистическа партия предходната година щеше да е Георги Свиленски, а ГЕРБ и ПП-ДБ-СС щяха да са на балотаж.

" Обвиняват ни, че сме били дали своят вот с ГЕРБ в СОС. А действително ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. ГЕРБ в София освен че нямат кмет, само че и не стигнаха до балотаж. А на нас ни беше открадната успеха на балотажа с по-малко от 1% и оспорихме резултата пред съда, заяви Иван Таков. - Ако се бяхме съобразили с настояването на госпожа Нинова да имаме чисто партиен претендент за кмет и това беше някой като Георги Свиленски, претендентът на ГЕРБ щеше да бъде на балотаж. Свиленски, като лидер на листата за народни представители, докара БСП в 24-ти МИР в София до дъното с едва 4-цифрен брой гласове за Партията ".

Иван Таков добави, че е безусловно уверен в правилността на решението на Градския съвет за разрешаване на рецесията в СОС. " Явно нашият успех на локалните избори не се харесва и тормози някои хора от управлението на " Позитано ". Ние показахме, че Българска социалистическа партия и лявото може да се развиват по различен метод, доста по-добър и логичен метод ", приключи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР